december 2021 – Brigitte (1969)

Ik heb een traject met Rik gevolgd om de stappen die ik had gemaakt in de verwerking van mijn traumatische jeugd verder te verdiepen en meer ontspanning in mijn leven te creƫren. Ik heb voor lichaamstherapie gekozen om mijzelf te helpen minder in het verhaal van mijn denken te zitten en meer naar mijn lichaamswijsheid te gaan luisteren.

De begeleiding van Rik heb ik als heel prettig ervaren. Rik is een rustige persoonlijkheid en brengt veel kennis mee. Hij kan goed de kern pakken van de problematiek die neergelegd wordt en laat zich niet meetrekken in analyses of het verhaal. De kern van de begeleiding heeft steeds gelegen in het ervaren van het lichaamsbewustzijn, het erkennen van wat er in die situatie nodig was en de (h)erkenning van de grenzen van dat moment.

Ik ervaar nu veel meer ontspanning in mijn leven, niet omdat mijn verhaal veranderd is maar omdat ik veel meer verbinding heb gekregen met mijn lichaamsbewustzijn. De balans tussen wat ik denk en wat ik voel is sterk verbeterd. We zijn niet heel diep op de verhalen van mijn geschiedenis ingegaan maar we zijn wel op diep niveau op de kern van pijnpunten terechtgekomen en dat heeft een diepe helende impact op mij gehad.

Een absolute aanrader, zeker als je de neiging hebt om verstrikt te raken in stress door de verhalen die je tegen jezelf vertelt.